Linkbuilding

SEO

Linkbuilding

Wat is linkbuilding nu precies? Linkbuilden is het verkrijgen van vermeldingen op websites die verwijzen naar uw website. Dit lijkt makkelijk, maar in de praktijk blijkt dit toch anders. U moet toch veel moeite doen om ervoor te zorgen dat andere websites linken naar uw website. Linkbuilden is één van de onderdelen die bepalen hoe hoog uw website scoort in de zoekresultaten van Google. Wie vaak bezig is met linkbuilden, merkt dan ook dat linkbuilden complex is.

Linkwaarde

De RAT-factoren bepalen de linkwaarde die een vermelding krijgt op een andere website. Hierbij staat de “R” voor relevance, of te wel de hoogte van de relevantie van de andere website tot uw website. De “A” staat voor Authority en betekent de autoriteitsscore. De “T” staat voor transfer en dit is het aandeel van de waarde die uw link krijgt bij de plaatsing op de website. Om u te helpen met linkbuilden, is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

Plaats geen meerdere links op één domein

De waarde van links van hetzelfde domein zijn minder waardevol. In het ergste geval kan dit zelf leiden tot een “penalty” van Google. Zorg er dus voor dat u tijdens een ruil niet meerdere links naar uw website plaatst op dezelfde website afkomstig van dezelfde hosting. Want wanneer de hosting hetzelfde is, ziet Google dit als één domein.

Pas op met overduidelijke linkwebsites

Google is een zeer intelligente zoekmachine. Deze merkt dus al snel of een site speciaal is opgebouwd voor linkbuilden. Het advies is dan ook om geen links te plaatsen op deze websites. U kunt deze websites herkennen als zij bijvoorbeeld termen als “linkruil” gebruiken. Ook hebben deze websites vaak weinig content geplaatst op hun website. In plaats daarvan is de website gevuld met verschillende links.

Logisch nadenken

Uit de praktijk blijkt vaak dat linkbuilders niet logisch nadenken. Bekijk Google dan ook als een menselijk brein en probeer de opvattingen van Google te begrijpen. Als u bijvoorbeeld een website heeft over schoonmaakproducten en u plaatst uw links op een website over vliegtuigen, dan is het overduidelijk dat dit niet organisch tot stand is gekomen.

U kunt ook een specialist inschakelen

Linkbuilding is en blijft belangrijk. Wilt u met uw website hoog scoren in de zoekmachines van Google? Dan is het belangrijk dat u hier aandacht aan besteedt. Bent u op zoek naar een goed bureau dat zich hierin heeft gespecialiseerd? Laat u dan adviseren door de specialisten van SalesWizard. Hierdoor kunt u ervan uitgaan dat u goed gevonden wordt in de zoekmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *