Linkbuilding in 2017, Waarom?

SEO

Linkbuilding verdient meer aandacht

Wij merken uit de praktijk dat linkbuilding nog niet de aandacht krijgt die het verdient. Het is echter zeer belangrijk, want linkbuilding is onmisbaar voor een goede online strategie! Gelukkig ontdekken velen al het belang van linkbuilding. Namelijk: nog beter scoren in de zoekmachines. Zij willen hier dan ook graag wat mee doen. Linkbuilding: Hoe je met linkbuilden hoger in Google komt!

Links zijn belangrijk omdat Google dit vindt

Aan Google werd gevraagd: “We hebben gehoord dat RankBrain het derde meest belangrijke signaal is voor het weergeven van resultaten. Maar wat zijn de eerste twee?” Het antwoord was: “De twee belangrijkste zijn content en links die naar je website verwijzen.” Het blijkt dus dat backlinks nog steeds zeer belangrijk zijn in het algoritme van Google.

De werking van zoekmachines

Wanneer wij de werking van zoekmachines onder de loep nemen, wordt het belang van links binnen de complexe algoritmes duidelijk voor het ranken van de zoekresultaten. Je vraagt je vast en zeker af: “Waarom is dit zo?” Hierbij de voornaamste redenen waarom het algoritme zo werkt:

  • Content en links zijn waar het internet op is gebouwd
  • Deze links gebruiken de zoekmachines voor het indexeren en crawlen van het web
  • Een link plaatsen kost moeite (meer dan het delen van content via social media)

De geschiedenis van linkbuilden

Sinds de start van Google heeft linkbuilding vele hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Er was een tijd dat het inzetten van linknetwerken, comment spam en de andere grotere manipulatietechnieken, gebruikt werd om in de top 5-zoekresultaten te komen. Dit werd dan ook door velen toegepast. Hierdoor was het voor een website die geen hoge kwaliteit had, mogelijk om makkelijk te scoren op competitieve zoektermen door gebruik te maken van blog netwerken. Echter heeft Google dit altijd proberen tegen te gaan. Dit is ze met de komst van het Penguin-algoritme ook zeker gelukt. Want deze updates hebben voor een sterk psychologisch effect gezorgd, naast het werkelijke effect.

Linkbuilding blijft belangrijk

Google laat blijken dat linkbuilding belangrijk is en blijft om hoog te scoren in de zoekresultaten. Deze trend zal zich ook doorzetten in 2017. Om goed gevonden te worden met je bedrijf in de zoekresultaten, is het dan ook belangrijk om voldoende aandacht te blijven geven aan linkbuilden. Wil je hier meer over weten? Laat je dan adviseren door SalesWizard! Zij helpen je graag nog beter vindbaar te zijn, onder andere door linkbuilding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *