Seo teksten

Het schrijven van van goede teksten op je website, noemt men wel het schrijven van seo teksten. Goede seo teksten zijn er enerzijds op gericht goed leesbaar te zijn en anderzijds moeten zij voldoen aan bepaalde criteria om op 1 of meerdere woorden naar voren te komen in google. Goede seo teksten zijn dus en goed leesbaar en worden goed gevonden in Google.

Doelgerichte seo teksten

Seo teksten bieden de juiste informatie en sluiten aan bij het doel van de tekst. Als dat doel is bijvoorbeeld het genereren van leads, dan is een goede seo tekst pas echt goed als daarmee ook leads worden gecreƫerd. Het vindbaar zijn van de tekst alleen is dus niet voldoende. Als je website of pagina goed gevonden wordt in Google, maar je genereert er geen leads of verkopen mee, heb je er nog niets aan. Als een tekst leidt tot een aankoop, aanvragen van meer informatie of het downloaden van een whitepaper, spreekt men wel van conversie. Het is nog een hele kunst om converterende seo teksten te schrijven.

Hoe word je vindbaar door seo teksten?

Het woord of woordcombinatie waarop je wil worden gevonden moet op je pagina voorkomen. Hoe vaak is afhankelijk van de concurrentie en je website profiel. Deze frequentie t.o.v. de hele tekst noemt men wel de zoekwoorden dichtheid. Meestal wordt een zoekwoorden dichtheid van tussen de 1 en 4% gebruikt voor seo teksten. Het is daarnaast verstandig om ook alternatieven en synoniemen terug te laten komen in de website tekst. Ook moet het woord waarop je graag gevonden wilt worden op bepaalde plekken in de tekst terugkomen, waaronder:

 • de titel van de pagina
 • de meta beschrijving van je pagina
 • in de kopteksten van je pagina
 • voorin in de eerste alinea van je tekst
 • Pas op voor over optimalisatie

  Als je een goede seo tekst wil schrijven mag het absoluut niet kunstmatige overkomen. Bij het lezen van goede seo teksten mag het dus zeker niet ten koste gaan van de leesbaarheid. Sterker nog, als je teveel optimaliseert kan het negatief uitwerken. Dan is er sprake van over optimalisatie. Waar de grens ligt, verschilt per woord en per website. Het kan ook verstandig zijn de zoekwoorden dichtheid langzaam op te voeren om te kijken of het verschil uitmaakt. Over het algemeen wordt het niet verstandig geacht om bij het schrijven van seo teksten een hoger percentage te gebruiken dan 4,5%.

  Seo teksten laten schrijven

  Ben jij op zoek naar goede seo teksten voor op je website, dan zijn wij je graag van dienst. Wij schrijven teksten die voldoen aan alle criteria om goed gevonden te worden. En daarnaast leiden tot conversie. Als jij op zoek bent naar teksten die goed, gevonden worden en goed converteren vraag dan nu informatie aan via het formulier op deze pagina.