Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimalisatie (SEO) genoemd, is de manier om je website in Google beter vindbaar te maken. Per zoekopdracht geeft Google namelijk duizenden en soms zelfs miljoenen resultaten. En de praktijk leert dat alleen de eerste pagina in Google goed wordt bekeken en dat zijn maar 10 posities. Sterker nog de meeste bezoekers krijg je met een top 3 positie in een google. Alhoewel het algoritme van Google een goed bewaard geheim is, kan je met behulp van zoekmachine optimalisatie de positie van je website flink verbeteren. Wil jij ook een top 10 positie bereiken op 1 of meerdere woorden in Google? Vraag dan vrijblijvend informatie aan met behulp van het formulier op onze website.

On page zoekmachine optimalisatie

Met behulp van on page zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je pagina of website wordt geoptimaliseerd. Deze optimalisatie vindt plaats op basis van:

 • de juiste inhoud, seo teksten en keyword density;
 • het optimale gebruik van metatags op je website;
 • een goede zoekmachine vriendelijke structuur en techniek van je website
 • het juiste gebruik van domeinnaam en url’s
 • een juiste koppeling aan google Google Analytics en webmastertools
 • een gebruiksvriendelijke lay-out van je websites voor zowel desktop, laptop als smartphone
 • een website die snel en zonder fouten te gebruiken is
 • handige SEO plugins die je daarbij kunnen helpen

Off page zoekmachine optimalisatie

Naast on page optimalisatie is off page optimalisatie van belang voor een hoge positie in Google. Deze optimalisatie vindt plaats met behulp van links naar je website. Deze links kunnen afkomstig zijn van startpagina’s, directory’s, social media, blogs, forums etc. De activiteit om bewust meer links naar je website te krijgen heet linkbuilding. Hoewel Google de laatste jaren veel heeft ondernomen om het effect van linkbuilding te verminderen of zelfs helemaal tegen te gaan, speelt linkbuilding nog steeds een belangrijke rol in de vindbaarheid van je website. Het belangrijkste onderdeel van off page zoekmachine optimalisatie is dan ook linkbuilding.

Zoekmachine optimalisatie stappenplan

Zoekmachine optimalisatie is dus ruwweg in 2 hoofdonderdelen op te splitsen. Het proces verloopt normaal gesproken via de volgende stappen:

 1. Zoekwoorden analyse
 2. Analyse website en linkprofiel
 3. Webdesign
 4. Seoteksten
 5. Google koppelingen
 6. Linkbuilding
 7. Evaluatie
 8. Herhalen van stappen 1 t/m 7

Zoekmachine optimalisatie is geen eenmalig proces, maar een activiteit die op continue basis moet plaatsvinden. De investeringen in tijd en geld worden door veel mensen onderschat. Het verdient daarom geen aanbeveling om zonder goed gefundeerd plan aan de slag te gaan. Wij helpen u graag met het opstellen van een plan van aanpak, budgetten en bij het inschatten van de haalbaarheid.

Meer informatie over zoekmachine optimalisatie

Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie of over onderdelen daarvan? Vraag dan via het formulier vrijblijvend meer informatie aan. Bent u op zoek naar een bedrijf dat zoekmachine optimalisatie voor u kan uitvoeren, klik dan op de volgende link zoekmachine optimalisatie.